Historia

Modet/Historia.  ( lite kort sammanfattat )


70-talet.


På 70-talet var det modernt med secondhand butiker där man lämnade in sina gamla kläder och så sydde de om. Det var mycket modernt med starka färger som tex. Limegrön, turkos, rosa mm. Det var också populärt att blanda färger.

Accessoarer på 70-talet var palestina-stjal, polotröjor, rem sandaler, virkat bälte mm. Abba var en stor förebild med modet på 70-talet.




80-talet.


På 80-taletman la man mycket pengar på modet. Även på 80-talet använde man mycket starka färger som chockrosa, mintgrön, aprikos, turkos, och neongult. Accessoarer på 80-talet var: benvärmare, öronmuffar, jättebreda resårskärp och pumps.

Smink: vita läppar, blå mascara, stark ögonskugga och mycket rouge.

Killarnas frisyrer var ju såklart hockeyfrilla. Förebilderna var: Madonna, Bon Jovi, Lena Philipson.


90-talet.

  

På 90-talet var silver, kornblått, brunt, lila, svart och olivgrönt populärt. Mycket olika mönster var populärt nu också, som tex. Randigt, nitigt, blommigt, och prickligt. Accessoarerna många hade var glitterspray som många hade i håret och på kroppen. Det var också modernt med många lager av olika kläder på, som tex. Långärmad med kortärmad på och en kjol ovanpå byxorna. Förebilder: Beverly Hills och Spice-girls.


2000-talet

  

På 2000-talet var både starka och svaga färger modernt. Det var också väldigt mycket kombinationer som tex.: Tight tunikor, och klänningar. Baggy var också väldigt populärt. Mönster: Grafiska natur, blommigt, dödskallar och rosetter. Accessoarer var stora glasögon, små och stora väskor, ridstövlar, killklack, handskar, stora ringar, halsband, rosetter och hårspännen.

Förebilder var: Viktoria Beckham och amón.



xoxo

Felicia

( Linda,Frida&Jennifer )


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0